Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word


Tutorial photoshop cara menghilangkan jerawat pada foto

Ramai betul kongsi kisah mereka ditipu di internet di dalam komen artikel nie. Bukan sahaja pengguna, penjual pun ramai yang tertipu dengan penipuan melalui internet nie. Punca mereka terperdaya kerana tidak tahu cara penyangak online nie menipu wang mengsa. Tapi sebelum kita cerita tentang kisah penipuan online nie, jom kita lihat dulu testimonial pembeli dvd pau, kek dan puff.

testimonialtestimonial

Memang seronok sebenarnya menjual pau, kek dan puff kepada jiran dan rakan sekerja. Disamping menambah pendapatan, dapat mengeratkan lagi hubungan dengan jiran dan juga rakan sekerja. Kawan-kawan akan bertambah dan kehidupan akan lebih ceria. Jom belajar membuat cream puff di www.rahsiapuff.com, belajar membuat pau di www.rahsiabun.com dan belajar membuat kek di www.deco.rahsiakek.com.

Kisah Benar Hampir Kena Tipu 12 Ribu Ringgit Di Intenet

Kembali kepada tajuk artikel ini iaitu penipuan di internet. Kisah benar ini dari pembaca blog hairul.com. Nyaris seorang akak ditipu ribuan ringgit di internet. Nasib baiklah beliau menyedari tipu helahnya. Pada mulanya akak nie bertanyakan pada saya kos penghantaran ribuan ringgit yang dikenakan kepadanya. Elok anda baca komennya dibawah:

kena tipu

Perghh. hampir ditipu RM2,800 untuk kos penghantaran hadiah dari rakan onlinenya. Begitu licik cara penipuannya. Berpura-pura menghantar hadiah yang kononnya berharga. Kemudian mengupah rakyat malaysia menyamar sebagai pegawai kastam dan mengenakan kos penghantaran untuk mendapatkannya. Penipuan ini biasanya digunakan oleh warga Nigeria.

Jom fahami strateginya. Biasanya mereka terlebih dahulu menjalinkan hubungan akrab dengan mangsa melalui facebook, forum, email atau phone. Mereka bijak menggunakan teknik psikologi dalam mendapatkan kepercayaan mangsa. Seterusnya merangka strategi menipu wang mangsa. Konsep asas strategi mereka seperti dibawah.

1. Mempengaruhi mangsa untuk membayar duit dalam mendapat sesuatu yg lebih lumayan.
2. Mendesak mangsa membayar duit jika tidak mahu masalah dari polis dan sebagainya.
3. Mempergunakan sifat belas kasihan mangsa untuk membantu mereka.

Cara penipuan mereka akan berubah-ubah dari semasa ke semasa. Tapi konsep asasnya tetap sama. Fahami konsepnya. InsyaAllah ia membantu anda dari ditipu. Jom kita baca pula cubaan penipuan seterus oleh orang yang sama.

kena tipu lagi

Kali ini up sikit :P. RM10,000 tu hampir ditipu dengan cara lain. Siap ada diskaun tu. Dari sini kita dapat lihat strategi mereka menipu wang mangsa. Mereka membayangkan kepada mangsa yang mereka banyak duit. Kira, mereka Orang kaya la. Membayangkan kepada mangsa yang mereka terdesak dan minta belas kasihan kita membantu mereka. Orang kita nie memang mudah rasa kesihan. Dan membayangkan kepada mangsa, pulangan yang lebih lumayan. Ala macam skim cepat kaya juga lah. Dan membayangkan mangsa, mereka perlu bertindak segera. Jangan banyak fikir. Jom kita baca kisah seterusnya.

kena tipu lagi Bagaimana jika anda menghadapi situasi yang sama dengan Akak Roesnah. Apa nak buat??? Jangan panik. Ignore je call mereka. Abaikan je call mereka. Tapi elok sangat buatlah report polis agar mereka tidak terus menipu wang rakyat malaysia. Dan jika anda pernah ditipu, jom kongsi kisah anda di komen bawah artikel supaya menjadi pengajaran kepada pembaca lain.

Jika anda rasa artikel ini bermanfaat, sebarkan pada rakan anda melalui button share dibawah. Agar rakan-rakan anda lebih berhati-hati dant idak ditipu oleh penjenayah online ini.

Kes Penipuan Online Pada Penjual Online

Memang ramai penjual online kena tipu dengan perompak online nie. Terutama bagi mereka yang baru menjual barang di internet. Yang menjual sebab nak clearkan barang terpakai di rumah pun banyak terkena.

Cara mereka menipu sangat licik. Mereka akan berpura-pura beli barang dari anda dan buat bayaran dari luar negara. Kemudian menyamar menjadi pihak bank luar negara dan mengatakan wang ditahan dan perlukan bayaran penjual untuk wang dilepaskan. Nak bagi anda percaya, mereka hantar email kononnya dari pihak bank atau call menyamar pegawai bank. Dan bermacam lagi. Jika penjual bayar pun tak guna. Sebab mereka akan terus menipu mengenakan charge lain ciptaan mereka. Mereka kan perompak online antarabangsa, tentulah strategi mereka world class juga.

Mana-mana peniaga online di dunia tidak akan bayar wang seperti ini. Memang tiada sebab confirm kena tipu. Selagi wang tidak dimasukkan ke dalam akaun penjual, selagi itulah penjual online tidak akan layan apa2 cerita dari pembeli atau perompak online nie. Ignore jee.. Buang masa sahaja layan. Dah tak payah nak kaji-kaji lagi cerita mereka.

Dan biasanya perompak online nie akan takutkan mangsa. Mereka akan kata, kalau lama wang mereka tersekat di bank, polis akan tangkap anda. Saya tanya anda. Anda pernah ke baca dalam akhbar, bakal penerima wang kena tangkap polis sebab wang tersekat kat bank luar negara. Ia tersangat mustahil dan tak masuk akal. Mereka hanya takutkan anda supaya anda tidak buat report polis dan tidak bagitaw orang lain. Supaya mereka boleh terus menipu lagi.Itu tujuan mereka. Mereka akan cipta seribu satu cerita yang menakutkan anda.

Saya cadangkan kepada penjual online, semasa menjual di internet tulis di bawah post anda “Scammer yang berpura2 nak membeli dari luar negara. Kemudian menyamar jadi pihak bank atau pihak kastam untuk menipu wang penjual. TIDAK AKAN DILAYAN.” Anda tulis seperti ini bukan untuk scammer baca, tapi untuk ramai orang Malaysia baca dan tidak terpedaya dengan penipuan mereka. Bersama-sama kita menyedarkan rakyat Malaysia.

Jika anda rasa artikel ini bermanfaat, sebarkan pada rakan anda melalui button share dibawah. Agar rakan-rakan anda lebih berhati-hati dant idak ditipu oleh perompak online ini.


Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word 36
Penipuan Internet Kisah Benar Hampir Ditipu 12 Ribu
Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word 78
Cara Mudah Membuat Akun Tumblr Bisa Komputer
Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word 79
Google
Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word 51
Gmail - m
Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word 41
10 Consejos tiles para Hacer Mejores Fotos de Retratos
Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word 97
10 Ejemplos de Tropismo Positivo y Negativo
Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word 14
Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word 51
Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word 37
Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word 74
Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word 49
Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word 63
Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word 27
Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word 72
Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word 53
Cara Mengatur Ukuran Foto 3x4, 4x6, dan 2x3 di Ms Word 72